Hoppa till sidans innehåll

Älvsbyn runt (stafett)


Nyss vinter, plötsligt sommar. 24 grader varmt och varenda bleksiktig norrbottning syns plötsligt i shorts och solglasögon.

På folkhögskolans i Älvsbyn innergård var det mer än 25 grader, luften stog stilla och speaker Sture Norén tog skydd i skuggan.

Bodens skidåkare hade knappt prövat löpskorna men rev snabbt i hop ett stabilt stafettgäng "Ove Sundbergs polare": Viktor "Hawaii" Brännmark, välorienterade Ulrik Norberg, Niklas "jag har inte sprungit i år, och inte förra året heller" Henriksson, Kalle "hipster" Edenroth och Adrian "det kommer nog snö snart" Bergström. 25 lag, 5 sträckor, entusiastisk publik, olidligt varmt.

VB som vässat formen med läger på Hawaii gjorde sin första start på svensk mark på nästan ett år med en typisk VB-öppning: full fart mot mjölksyraväggen. Pappa Staffan suckade och förstod hur det skulle gå. Men icke. Tiden i USA har mejslat fram en slugger som håller. Sträckseger med drygt 30 sek i tufft motstånd. Lagkamraterna hade sedan bara att förvalta ledningen till en säker seger. Det enda lag som försökte sticka upp på slutet var Lule Gjutaren som på sista sträckan hade - VB! Jodå, sträckseger igen.

Fö hade Mona Brännmark utfört altankirurgi på Adrians skenben, Ulkan saknade karta, KE var sanslöst oklippt och VB med huvet fullt av möbleringstankar för den nya lägenheten. Kanske bidrog detta till att grabbarna missade banrekordet med cirka 30 sekunder.

 

Storslam för BSK (med förstärkning) och härlig löpning av av grabbarna. Diverse varupriser och sedan grillning. Priserna i all ära men allra högst smällde nog segern i sig. Med ett gäng som inte sprungit i år, och inte förra året heller...

Uppdaterad: 09 DEC 2015 10:41 Skribent: Jan Bergström

Temperaturen på

Paglaskidstadion

Tar tempen på Sverige

Facebook

Postadress:
Bodens SK - Skidor
Paglavägen
96136 Boden

Kontakt:
Tel: 092111111
E-post: kansliet@bodensskidk...

Se all info