Hoppa till sidans innehåll

Gris utan glamour


Scandic cup/TEAM SPORTIA cup, Piteå, 11/12

-3, massivt snöfall, fuktigt, sladdrig spår (där det fanns), blöta kläder. Ett sånt väder där en normal soffpotatis tittar upp från hämtpizzan och sedan fortsätter att scrolla genom boxerkanalerna. Skidåkare är av annat virke. Sven-Åke fick en gång frågan av en SVT-reporter i startfållan före en 5-mil i grisföre "Hur känns det?" Svaret kom direkt "Fördjävligt". Sedan åkte han.

 

Maxim,Anton och Jim fick aldrig frågan. De åkte ändå. Och grisade sig genom ett lopp som var långt från TV-sändningarna. Verkligen slet sig genom de tunga backarna där inget gavs gratis. Jim var på gång redan i gårdagssprinten och tog säsongens första poäng i Svergecupen som 26:a. Dessutom 3:e norrbottning i listan. En pallplats är en pallplats.

 

Anton förbättrade också sin placering från sprinten och blev 35:a i H19-20. Ynka 5 sekunder snabbare/varv och det hade blivit poängplats där med. Max grävde ned sin styrka i det lösa underlaget och slet tappert.-54:a men ville mer. Liksom många andra sög banan musten ur åkarna därmed tekniken. Det vinglades och kämpades som druckna i upprört hav. Det grisades helt enkelt. Det är så man visar att man är av annat virke. Att man inte viker ned sig. Att man är skidåkare. Och man minns det när man nästa gång flyter över snön och glider högre upp i  resultatlistan med ett leende!

Tar man sig i mål en dag som denna dag  i Piteå, gör man det var som helst.

Redan nästa helg i Lycksele eller Kiruna (båda 2-dagarstävlingar)? Eller fullt ös i Östersund? Med raska  gossar kan vi hoppas på fullt lag och fler poängplatser på vägen uppåt! No one will be safe!

/Jan B

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Temperaturen på

Paglaskidstadion

Tar tempen på Sverige

Facebook

Postadress:
Bodens SK - Skidor
Paglavägen
96136 Boden

Kontakt:
Tel: 092111111
E-post: kansliet@bodensskidk...

Se all info