Hoppa till sidans innehåll
Foto: Elin Brännmark JSM Borås

Junior-SM i Borås


Under tiden 5-11/3 har JSM utspelat sig i Borås. Blommande snödroppar och nästintill gröna gräsmattor mötte oss dagen innan tävlingarna skulle dra igång. Men Borås bjöd på mycket fina förhållanden. Arrangörerna hade fått till fina banor, som slingrade sig som vita ormar i terrängen och runt omkring var det barmark.

 

Onsdagens tävling bestod av 10 km fri stil för Bodens juniorer. Till start kom Anton, Maxim och Viktor och det blev en lite skakig inledning på JSM för samtliga, där de var halvnöjda med resultatet. I mål såg det ut så här:

H17-18: Maxim 32:a, Anton 44:a och H19-20: Viktor på en 18:e plats.

 

På torsdagen var det dags för klassisk sprint och Borås bjöd på fuktigt och grått väder som senare övergick till dimma. Anton placerade sig på en fin 15:e plats, Maxim 35:a och Viktor, som var ytterst nära att gå vidare till A-final på lucky looser-tid, placerade sig som 10:a.

 

Fredag var det vilodag och det blev lite annat för samtliga. Ett skidpass hann de med och sedan lite shopping.

 

Lördag var det så dags för dubbeljakten 2x10km. Vädret bjöd på sol och ca +8 grader. Spåren blev blötare och blötare ju längre in på dagen vi kom. När det så var dags för grabbarna att starta så var föret riktigt sugande och tungt. Anton först ut  och sedan Viktor. En tung resa blev det för dem båda men med fina resultat. Anton åkte in som 28:a i H17-18 och Viktor som 7:a i H19-20. Nöjda men trötta.

 

Alla fasade vi för hur spåren skulle klara sig till söndagens stafetter, men natten bjöd på kyla så förhållandena var riktigt fina under söndagen. Hårda och fina spår i strålande solsken. Första sträckan skulle köras av Viktor, andra av Maxim och slutsträckan av Anton. Viktor kom iväg bra och växlade först tillsammans med Falun Borlänges Niklas Persson och hade dagens näst bästa sträcktid. Maxim och Anton höll ihop bra och Boden slutade på en fin  14:e plats.

 

En härlig vecka var till ända, med fint boende och härlig skidåkning.

Foto: Elin Brännmark

 

Viktor

Maxim

Anton

Spåret

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:27 Skribent: Mona Brännmark

Temperaturen på

Paglaskidstadion

Tar tempen på Sverige

Facebook

Postadress:
Bodens SK - Skidor
Paglavägen
96136 Boden

Kontakt:
Tel: 092111111
E-post: kansliet@bodensskidk...

Se all info