Hoppa till sidans innehåll

Feel good!


Skatamarksloppet är en 37-årig klassiker. En byatävling som med tradition och ett fint prisbord har överlevt åren. Och dessutom bevarat en sorts historia från den tid när det inte var stora arenor, total-SM och champions leauge varje kväll på TVn. Spåren är dragna med skoter, mjuka liksom stavfästet, det är vägövergångar, åkermark och ladugårdar. Och ett stillsamt gott humör, som en engelsk feel good-film.

En rask utgångshastighet glesade snabbt ut åkarna. Umeååkaren Marcus Ottosson (jodå, brorson till Janne) gjorde en Johan Olsson - drog i väg redan efter ett par km och  höll undan till en klar seger. Där bakom blev det flera spurtdueller om placeringarna. Klas såg ett tag avhängd ut men gnetade på och när spåret planade ut  malde stakmaskinen ner konkurrenterna. På upploppet utmanade Martin Bergström, Piteå Elit, men Klas stakspurt är vass. Till pallen räckte det inte riktigt men en hedrande 4:e-plats och en högtryckstvätt i pris.

Segern alltså till en landslagsmeriterad åkare från IFK Umeå. Samma åkare som tillsammans med 2 klubbkamrater, som i helgen åkte världscup i Lahti, fick ge sig mot BSK i SM-stafetten i Falun. Feel good i efterhand!

Uppdaterad: 09 DEC 2015 10:41 Skribent: Jan Bergström

Temperaturen på

Paglaskidstadion

Tar tempen på Sverige

Facebook

Postadress:
Bodens SK - Skidor
Paglavägen
96136 Boden

Kontakt:
Tel: 092111111
E-post: kansliet@bodensskidk...

Se all info